14 Ekim 2011 Cuma

Soğuk Algınlığı mı? Grip mi?

Havaların soğumasıyla birlikte soğuk algınlığı vakalarında da artış görülmeye başlandı... Birçok insan soğuk algınlığı olduğunda kendinin grip olduğunu iddia etmekte; ancak aradaki en büyük fark vücut ısısındadır.
Grip vakalarının olmazsa olmaz ön şartı 38,5 derece ateş olmasıdır.
Soğuk algınlığında da aralıklı titreme ile ateş yükselmesi gözlenebilse de vücudun kendi savunma mekanizması terleme ile kendiliğinden düşer... bol meyve, sebze, salata ve sıvı alımı ile istirahat iyileşmeyi hızlandırır.
 ...ancak düşmeyen ateş olması durumunda mutlaka aile hekiminize muayene olmanız gerekmektedir... Bu nedenle mutlaka evde derece bulundurmalı, doğru ateş ölçümünü bilmelisiniz.
Ateş ölçerken koltuk altından ölçüyorsanız kuru olduğuna dikkat etmeli en az 10 dakika koltuk altında tutmalısınız. Bazı elektronik dereceler daha kısa sürede ölçmekte; ancak yine de derece her sinyal verişinde kapatılıp yeniden açılmalı... ta ki artık daha yüksek bir değer göstermeyene dek... Gördüğünüz rakamın da üzerine 1 derece eklediğinizde vücut ısınızı bulmuş olursunuz. Koltuk altından 10 dakikada ölçülen değer 36,7 ise, vücut ısınız 37,7 derece anlamına gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder